HTML

Kelet és délkelet Ázsia Vietnámból

Friss topikok

Jelentős kínai csapatmozgások, csaknem háborúra készülnek?

2013.02.13. 15:10 Láma291

Az NTD televíziós csatorna szerint Fujian tartományban nagyarányú katonai mozgás volt tapasztalható az elmúlt napokban. Ez találgatások tömegét indította el, miszerint vajon háborúra készül Kína?



7-df598.jpg


Február 3 és 6 között a fujiani lakosok sok katonai jármű mozgására figyeltek fel és fényképeztek le, majd osztottak meg a világhálón.

2-df598.jpg

Ezek a csapat mozgások akkor történnek, amikor jelentősen megnőtt a feszültség Kína és japán között a Senkaku szigetek kapcsán.

6-df598.jpg

A nemzetközi közösség komolyan aggódik a két ország között esetleg kitörő fegyveres konfliktus lehetősége miatt. A két ország hadihajói és repülőgépei többször igyekeztek a másikat kiszorítani a térségből a közelmúltban.

5-df598.jpg

A Japán Védelmi Minisztérium február 5-én közleményben közölte, hogy a kínai haditengerészet egyik hajója tűzvezető-radarral célba vett egy japán hajót a japán tengeren, ami Tokió szerint rendkívül súlyos cselekedett volt kínai részről.

1-df598.jpg

Február 7-én, a kínai Huánqiú Shí című lap olyan cikket jelentett meg, amely egy lehetséges katonai konfliktusról szólt Kína és Japán között. Ugyanez a lap annak a véleménynek adott hangot, hogy a Senkaku szigetek válsága sokak szerint nem oldható meg békésen.

4-df598.jpg

Kína és japán között akkor éleződött ki a feszültség, amikor tavaly szeptemberben a japán kormány úgy döntött, hogy államosít 3-at az 5 sziget közül, a Senkaku sziget csoportban. Ekkor tömegesen törtek ki japán ellenes tüntetések Kínában, majd rendszeres járőrözésbe kezdtek a kínai hajók a szigetcsoport vizein, amire japán azzal reagált, hogy szintén megerősítette a sziget csoport térségében a tengeri és légi járőreit.

Az eredeti vietnámi cikk linkje.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lama291.blog.hu/api/trackback/id/tr775078598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása