HTML

Kelet és délkelet Ázsia Vietnámból

Friss topikok

Óriási olaj és gázlelőhelyek a Keleti tengerben (Dél-kínai tenger)

2013.02.13. 14:17 Láma291

(Dân Trí) - Az USA Energia Információs Hivatala (US. Energy Information Administration - EIA.) szerint a Keleti tenger olaj és gáz tartalékai messze meghaladják a korábbi becsléseket és valószínüleg nagyobbak mint egész Európa együttes tartaléka.

Az EIA szerint a keleti tenger kitermelhető olaj tartaléka 11 milliárd hordót és a gáz tartalék 190.000 m3-t tesz ki.

Ez az érték messze meghaladja a korábbi becsléseket és meghaladja Európa még ki nem termelt tartalékait. Ezenbelül a vietnámi Trường Sa (Spratley) szigetek környezetében fellelhető olaj mennyiségét 0.8-5,4 milliárd hordóra becsülik.

Ugyanez a hivatal véli úgy, hogy ez az óriási olaj és gáztartalék az oka a Kína és a négy ASEAN ország, Brunei, Fülöpszigetek, Malájzia valamint Vietnám közötti tengeri területi konfliktusnak.

A közelmúltban Peking folyamatosan törvénytelen akciókat hajtott végre annak a céljának az elérésére, hogy egyoldalúan a kilenc szakaszos (Másképpen marhanyelv) vonal mentén határozza meg saját tengeri határait. Megalapította az általa ellenőrzött szigeten Sansha városát, önálló közgazgatási státust adva a szigetcsoportnak, valamint rendszerint tart tengerészeti gyakorlatot a térségben és sűrűn konfliktust provokál a tengerészeti rendészete a térség más államainak a hajóival.

Aki akarja, itt elolvashatja az eredeti vietnámit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lama291.blog.hu/api/trackback/id/tr145078523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása